Széchenyi 2020
Készítsd el a saját öved!
 

2019.04.25.

"SZŐRŐS-BŐRŐS" Bőr- és Szörmekikészitő Bt. - GINOP-2.1.8-17-2018-03326

„Szőrös-Bőrös Bt. veszélyes-hulladék kezelési és komposztálási tevékenységének innovációja egy kéttengelyes aprítógép beszerzése révén”

A SZŐRŐS-BŐRŐS Bt. 17 140 625 forint uniós támogatást nyert a GINOP-2.1.8-17 - A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén című pályázati kiíráson a Széchényi 2020 keretében. Az 34 281 250 forintos összköltségű beruházás révén a vállalkozás a pályázatban megjelölt Elektromos hajtású kéttengelyes aprítógép beszerzését valósította meg.

A SZŐRÖS BŐRÖS Bt., 1994-ben, családi vállalkozásként alakult. Elsődleges profilja a bőrgyártás-, a kikészített bőrök értékesítése, valamint a különböző bőráruk – övek, derékszíjak, kutya felszerelési termékek – gyártása és forgalmazása, kis- és nagykereskedők számára egyaránt. A cég felpéci üzemében 1500 négyzetméteres gyártócsarnokban folyik a bőrgyártás, készáruink pedig 400 m2-es konfekcióüzemünkben készülnek. A válallkozás három generációra visszamenőleg foglalkozik bőrgyártással, egyes munkafolyamatok még ma is a család több mint százéves jegyzetein alapulnak, s bár a gépesítés sok mindent megváltoztatott, növényi cserzőanyagaik például a mai napig ugyanazok, mint amelyeket 200 éve használtak a bőrgyártó üzemekben. 2018-tól kezdtek el foglalkozni hulladékkezeléssel és újrahasznosítással amihez az alábbi beruházás is kapcsolódik:

Kéttengelyes aprítógép

• 1 db GL40160 típusú, kéttengelyes, elektromos hajtású aprító-daráló beszerzése és üzembe helyezése A vállalkozás a támogató okirat hatályba lépését követően kezdte meg a beruházást. Az eszközöket megrendelte a Best Machinery Kft..-től, mint forgalmazótól. Az eszközöket 2019.04.25.-én átadták a Pályázónak, amelyet egy időben üzembe is helyeztek.

A projekt keretében megvalósult beruházással a vállalkozás 3821 '08 Nem veszélyes hulladék kezelése, ártalmatlanítása tevékenysége fejlesztését valósította meg. A bőrcserzés mellett 3. kategóriájú hulladékot valamint meszezési hulladékot is ártalmatlanítanak komposztálással. A bőrgyári meszes hulladék megsemmisítést az erre a célra kialakított komposztáló telepen végezi a jogszabályoknak megfelelően, a szükséges engedélyek birtokában. Az idei évtől komposztálási tevékenység kifog egészülni termék díjköteles fa csomagolási hulladék komposztálással is, továbbá lejárt szavatosságú, forgalomba már nem hozható élelmiszerek, ételkészítmények komposztálásával. Ilyen szolgáltatást ez idáig nem nyújtott a Pályázó, így a projekt a jelenlegi tevékenységeihez kapcsolódóan új termék, szolgáltatás létrejöttét eredményezte, vagyis többféle termék előállítására, szolgáltatás nyújtására képes a vállalkozás. Rengeteg magyarországi vállalkozás, leginkább a kereskedők, dob ki évente, havi szinten több tonna lejárt szavatosságú, így forgalomba már nem hozható élelmiszert. Ezek túlnyomó része pre-packed, azaz előre csomagolt élelmiszer. Mivel ugyan nem veszélyes, de a hulladékkategóriákon belül egy külön kategóriát képviselnek, így nem dobhatják ki egyszerűen „a kukába”, a hulladék elhelyezéséről és ártalmatlanításáról/kezeléséről olya módon kell gondoskodniuk, hogy azt egy erre alkalmas és minden engedéllyel rendelkező hulladékkezelőhöz kell leadniuk, mint például a SZŐRÖS BŐRÖS Bt.

A megvalósítás helyszíne: 9122 Felpéc, Győri út Ipari park, hrsz: 704

A Projekt kezdetétől a projekt befejezésig terjedő időszakra megállapított, le nem vonható ÁFA-val számított maximális elszámolható összköltsége 34 281 250 Ft, azaz harmincnégymillió-kettőszáznyolcvanegyezer-kettőszázötven forint. A Támogatás intenzitása: 50%. A projekt az eredeti célkitűzéseknek megfelelően sikeresen és eredményesen megvalósult.

developed by Webshark
© 2007 Minden jog fenntartva!
Kezdőoldal Adatvédelem Impresszum Oldaltérkép
Főoldal